Bewegen, mindset & voeding

Vorige week woensdag 18 mei kopte nu.nl dat Nederland massaal was gaan stilzitten en van enkele leveranciers hoorden we dat hardloopwedstrijden 25% minder bezoekers trekken. En wij als stichting sportpromotie Twenterand hadden er zelfs een heel actief weekend van gemaakt…

Gezondernemen

Donderdags hebben we de locale ondernemers uitgenodigd voor een bijeenkomst over gezondheid en ondernemen waarbij onze locale held en sportschool ondernemer Tom Hallink als winnaar van Kamp van Koningsbrugge werd geïnterviewd, keynote speaker Henk Jan Koershuis ons meenam in zijn verhaal van de grootste verliezer en de kreet ‘snoep op brood is idioot’ en burgervader Hans Broekhuizen afsloot met een kort interview over de rol van de gemeente Twenterand inzake de gezondheid van inwoners & bedrijven.

Vooraf hadden de ondernemers een vragenlijst ingevuld i.s.m. Bewegen Werkt waaruit blijkt dat er zeker aandachtspunten zijn, maar de ondernemers in Twenterand redelijk goed gezond zijn.

TwenterandRun

Vrijdagavond was de TwenterandRun die voor de 18e keer werd gehouden. De Bambinoloop, Blagenloop, Kidsrun, de 5km en de 10km. En niet te vergeten de G-Loop; het jaarlijkse hoogtepunt van de run. Voor het eerst deden dit jaar de Power Walkers mee aan de run, ze liepen mee met de 5km. De deelname was inderdaad iets minder dan voor Corona. De regen hielp niet mee voor de deelname, maar wel voor de tijden: er werd razendsnel gelopen door de lopers.

Gezond Twenterand

Na het feest in de tent vrijdagavond stond Gezond Twenterand op het programma. 2 grote podia waar gedurende de dag op ieder podium 12 workshops werden gegeven in het kader van bewegen, mindset & voeding. Daarnaast waren de sportverenigingen aanwezig met een breed aanbod van verschillende sporten. In totaal namen bijna 40 clubs/ organisaties deel. Om het geheel compleet
te maken waren er meerdere foodtrucks aanwezig.

Zaterdagavond werd afgesloten met een knalfeest met muziek van Gekkenhuys, Otto Wunderbar & het Feestteam.     

Dit soort evenementen kunnen niet zonder alle vrijwilligers, sponsoren en deelnemers die wij erg dankbaar zijn voor hun bijdrage!

Scroll naar boven